relatie is al beeindigd

Het komt regelmatig voor dat het ex-partners niet lukt om te stoppen met ruzie maken. De ruzies die er waren tijdens de relatie, gaan door na scheiding. Dat is niet alleen erg zwaar voor de betrokken ex-partners, maar ook voor de kinderen is dat geen prettige situatie.

Op papier is alles meestal goed geregeld. Het ouderschapsplan is opgesteld, daarin is een kinderalimentatie vastgesteld en een omgangsregeling afgesproken. Toch loopt het niet lekker. Bijvoorbeeld: het halen en brengen van de kinderen levert spanning op, telefoongesprekken lopen op ruzies uit, je hebt het gevoel dat je ex-partner niet op de afgesproken manier voor de kinderen zorgt, of dat een nieuwe partner zich er teveel mee bemoeit, etc.

Soms zijn deze problemen van het begin af aan aanwezig, soms komen ze ook pas na een aantal jaren bovendrijven. Vaak gebeurt dat als er iets in je eigen situatie of in de situatie van je ex-partner verandert.

Ook in dit soort situaties kan mediation uitkomst bieden. We gaan dan zoeken naar een manier van communiceren die ervoor zorgt dat jullie weer het gevoel hebben dat je samen de beste ouders voor je kinderen bent. De uitspraken die daar uit voortkomen zijn het fundament onder jullie ouderschap.

Verder is het mogelijk dat je het ouderschapsplan wilt herzien. Dat kan het geval zijn als je de omgangsregeling wilt veranderen, of als je wilt weten of de kinderalimentatie aangepast moet worden. Ook dan kun je bij Koru Mediation terecht. Waar nodig schakelen we adviseurs in, zodat je op basis van de juiste informatie beslissingen kunt nemen.

Contact
Neem gerust contact op voor een kosteloos gesprek of:

Neem contact op

wat-is-mediationkosteloos-intakegesprek