gehuwd/geregistreerd partners

Jullie situatie:
Zijn jullie gehuwd? Dan wordt het verzoek tot echtscheiding via de rechtbank ingediend, vaak gebeurt dat samen met het convenant (de overeenkomst waarin jullie de financiele afwikkeling van de relatie regelen). Als jullie minderjarige kinderen hebben dan is een ouderschapsplan vereist, dit wordt meegestuurd naar de rechtbank.

Bij een geregistreerd partnerschap met minderjarige kinderen geldt hetzelfde als voor gehuwden.

Ik kan u helpen:
Ouderschapsplan:
Ten behoeve van jullie minderjarige kinderen stellen we samen een ouderschapsplan op wat voldoet aan de vereisten die rechtbank stelt. Ik zal jullie begeleiden met het maken van een omgangsregeling, ook zal ik een berekening maken om de hoogte van de kinderalimentatie, in overleg met jullie, vast te stellen. We spreken alles door zodat het jullie specifieke wensen vermeld worden in het ouderschapsplan.

Convenant:
We bespreken welke afspraken er in het convenant vermeld moeten worden. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn partneralimentatie, het verdelen van jullie gezamenlijke bezittingen, het eventueel verrekenen van erfenissen en/of schenkingen, het verevenen van het pensioen, etc. Indien gewenst overleg ik met jullie financieel- of hypotheekadviseur over de mogelijkheden om bijvoorbeeld de woning voor een van beide te behouden.

Wat te doen?
Nadat we het ouderschapsplan (indien van toepassing) en het convenant hebben opgesteld en ondertekend, wordt er een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend. Nadat de rechtbank de echtscheiding heeft uitgesproken wordt de scheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. De scheiding is dan helemaal afgerond. Dit gehele traject wordt door Koru Mediation verzorgd.

Contact
Neem gerust contact op voor een kosteloos gesprek of:

Neem contact op

wat-is-mediationkosteloos-intakegesprek