over Koru

Mijn naam is Petra de Jong, ik ben de persoon achter Koru Mediation. Vanuit mijn werk in de financiële dienstverlening merkte ik dat het afwikkelen van de zakelijke kant van een relatiebreuk vaak bemoeilijkt wordt doordat er weinig aandacht is voor de emotionele gevolgen van een scheiding.

Daarom ben ik me gaan specialiseren in het verbeteren van de communicatie tussen mensen die met elkaar in conflict zijn geraakt, terwijl ze in de toekomst toch met elkaar verder moeten (bijvoorbeeld gescheiden ouders).

Hiervoor heb ik een opleiding narratieve mediation gevolgd. Verder ben ik gecertificeerd financieel planner (FFP). In mijn netwerk zitten veel hypotheek-/financieel adviseurs, en ook advocaten, notarissen, pensioenspecialisten en accountants. Waar nodig kunnen we deze specialisten inzetten om tot de juiste keuzes te komen.

De naam Koru heb ik om verschillende redenen gekozen. Voor mij persoonlijk is Koru een herinnering aan een bijzondere reis door Nieuw-Zeeland.

Het woord Koru komt uit de taal van de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Een Koru is een nieuw, nog opgerold blad van een zilvervaren. De Maori’s geven er de volgende betekenis aan: persoonlijke groei, harmonie, nieuw begin, kracht en bezinning. Datgene wat ik hoop dat mensen ervaren door mediation.

Tot slot is narratieve mediation ontwikkeld in Nieuw-Zeeland.

wat-is-mediationkosteloos-intakegesprek