De mediator als financiële spin in het web

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Een emotionele periode, waarin er een heleboel dingen op je afkomen. Als je het gevoel hebt dat je niet weet waar je moet beginnen en wat je allemaal moet regelen, dan kan Koru Mediation hulp bieden.

Als mediator heb ik ervaring in het begeleiden van alles wat er komt kijken bij een relatiebreuk. Bijvoorbeeld het verdelen van jullie gezamenlijke bezittingen. Samen inventariseren we wat jullie wensen zijn.  Jullie ontvangen een vermogensopstelling (hierop staan alle gezamenlijke bezittingen vermeld), een verslag van jullie wensen voor de toekomst, en een to-do lijst.

Met behulp van de to-do lijst kunnen jullie stapje voor stapje uitzoeken wat de verschillende mogelijkheden voor jullie zijn. Hierdoor zijn jullie altijd optimaal geïnformeerd voordat je een beslissing neemt. Als het nodig is dan overleg ik met jullie adviseur(s), dit komt vaak de snelheid van het proces ten goede.

Op zo’n to-do lijst staan bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • laat door je hypotheekadviseur berekenen of een van jullie beide in de huidige woning kan blijven wonen
  • laat door je hypotheekadviseur uitzoeken of de gekoppelde bankspaarrekening gedeeld kan worden
  • vraag de afkoopwaarden van de verzekeringen op
  • laat de begunstiging van overlijdensrisicoverzekeringen controleren
  • overleg met je assurantieadviseur over de schadeverzekeringen
  • neem contact op met je pensioenuitvoerder
  • vraag de notaris of jullie testamenten moeten opmaken of wijzigen

Als de vragen beantwoord zijn dan kunnen jullie op basis van de juiste informatie de gezamenlijke bezittingen gaan verdelen. Die keuzes wordt dat vastgelegd (convenant / akte van verdeling), waarna de daadwerkelijke verdeling uitgevoerd kan worden. Dat kan heel snel gaan, omdat de adviseurs al op de hoogte zijn van jullie beslissingen. Er kunnen dus geen onuitvoerbare afspraken gemaakt zijn, omdat jullie alles van tevoren al uitvoerig onderzocht en doorgesproken hebben.

Mijn rol laat zich het beste omschrijven als financiële spin in het web: jullie gebruiken mij als eerste aanspreekpunt, ik zorg ervoor dat jullie de juiste vragen bij de juiste adviseurs stellen, en van de antwoorden maak ik een verdeling. Ook voor de overige adviseurs kan ik als aanspreekpunt fungeren. Doel is dat jullie meer overzicht krijgen en goed geïnformeerd zijn als je een beslissing gaat nemen.

Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend en kosteloos een afspraak voor een intakegesprek.